Waarom je moet stoppen met het lezen van ‘nieuws’ en het kijken van het journaal

Ik was net bij de fruithandel: “Ik stop even met het nieuws en de krant Janneke. Ik word er moedeloos van”. Ik keek hem aan en feliciteerde hem met zijn nieuwe slimme en zeer sterk wetenschappelijk onderbouwde dieet.

 

 

Het is vandaag de dag gewoon superbelangrijk dat je leert dat alles wat irrelevant, onbelangrijk of onbruikbaar is te negeren en te blokkeren. En het meeste ‘nieuws’ behoort nou eenmaal tot alle drie de categorieën.

 

Dus waar ik groot voorstander ben van méér fruit, méér bladgroen, kruiden, kiemen en zeewier, véél meer trainen en meer slapen zou ik je daarnaast willen adviseren tegelijkertijd op een krant-, nieuws- en journaaldieet te gaan.

 

Zoals de massa zowel te veel calorieën als te veel calorieën zonder voedingswaarde tot zich neemt, neemt diezelfde massa zowel te veel ‘nieuws’ als te veel bullshit ‘nieuws’ tot zich.

 

Keep in mind: Het meeste nieuws is negatief (!) en irrelevant voor je geluk & gezondheid.

 

Kijk, als er nou een relatie zou zijn tussen het nieuws en de realiteit, maar die relatie is er vaak niet.

 

Oftewel: vervuil je brein niet uren per dag met ‘junkfood’. Het maakt niet vrolijk. Denk dus even goed na over welk nieuws je in je hoofd stopt als over welk voedsel in je lijf.

 

 

Ook ervaren wat voor gigantische boost je gezondheid krijgt van dit dieet? Hierbij het recept voor het medicijn voor een energiek lijf en rustig hoofd:

 

 • Stop vandaag direct met al je kranten, nieuwsapps, radio en tv kijken.
  Als je na afloop terug wilt naar je 10.000 calorieën vette, vieze nieuwsdieet, prima, maar het beste resultaat behaal je als je direct en ten minste 14 dagen compleet vast. Ga keihard trainen en/of naar Eckhart Tolle luisteren in de tijd die je nu overhoudt.
 • Nieuws is net als eten. Als iets niet lekker én supergezond tegelijkertijd is en je hebt het niet NU nodig als brandstof en medicijn, stop je het dan niet in je. Heb je het per ongeluk al in je mond gestopt, spuug het dan zo snel als je kunt alsnog uit.

 

Wees streng tegen jezelf. Ik kan het medicijn voorschrijven, maar je moet het zelf innemen.

 

* In de bijsluiter: Je zult je herboren voelen!

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

Lees de boeken en neem contact op voor 1-op-1 coaching en stap zorgeloos, gezond en volwaardig over op een (meer) plantaardig dieet.

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS ?

1 gedachte over “Waarom je moet stoppen met het lezen van ‘nieuws’ en het kijken van het journaal”

 1. Martine Minnema

  Hoi Janneke,

  Ik ben Martine en sinds Covid heb ik besloten om geen nieuws meer te lezen of te kijken.

  Ik voel me meteen misselijk, eigenlijk letterlijk ziek als ik bijvoorbeeld al die berichten over Covid lees.

  Ik moet zeggen het valt soms niet mee. Het komt nog wel eens voor dat er iemand in mijn omgeving een artikel wil laten zien.

  Dank je wel voor deze site en de tips die ik er uit zal halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven