Nog iets meer over cravings…
1. Cravings kunnen ontstaan als je voedsel bent gaan gebruiken als genotsmiddel.
Je gebruikt eten om plezier te intensiveren en pijn te onderdrukken.
2. Je bent eten gaan gebruiken om je weer volmaakt te voelen.
Voel je je onvolmaakt en dus leeg dan vul je met eten de leegte op. Je lijkt wel onverzadigbaar…
3. Je eet gewoon te weinig gezond voedsel.
✨
Dit blog gaat over de reden van cravings. Hiervan heb je twee varianten.
1. Er zijn mensen die snoepen en snaaien en vinden dat vreselijk maar komen niet aan.
Dat is HET teken dat het lichaam die energie nodig heeft om überhaupt gewicht vast te houden.
Meestal zit er dan te weinig brandstof in het dieet.
Er moeten dus meer bananen, dadels, mango’s, sinaasappelsap, druiven, sappen en smoothies worden geconsumeerd.
Meer ontbijt.
En meer voedsel direct voor en direct nadat je hebt bewogen.
Oftewel: meer van het goede.
2. Hou je honger en kom je wél aan, dan krijg je waarschijnlijk te weinig voedingsstoffen binnen. Je bent aan het vullen i.p.v. aan het voeden.
Meestal zit er dan te weinig bladgroen, kruiden, kiemen en zeewier in het dieet. Oftewel, weinig magische plantenstoffen. Te weinig wateroplosbare vezels. Te weinig vitamine C.
Het vervelende van te weinig gezonde dingen eten en te weinig brandstof en voedingsstoffen binnenkrijgen is dat je de hele tijd een knagend gevoel hebt.
Je bent super veel tijd, energie en head-space aan het verspillen omdat je bezig bent met wat wanneer en hoeveel te eten 🤯😫
Zonde. Want je lichaam heeft het antwoord. Niet je hoofd.
De gouden regel: jij mag eten zoveel je wil zo vaak je wil, wat je wil en wanneer je wil.
Voor de meeste mensen helpt het enorm in zich gezonder en energieker te voelen door, in tegenstelling tot alle adviezen, EERST MEER GEZOND TE GAAN ETEN.
Niet focus op minder.
Maar focus op: meer.
Meer fruit.
Meer bladgroen.
Meer verse kruiden.
Meer kiemen.
Meer zeewier.
Meer versgeperst sap
Meer zelfgemaakte (groene) smoothies.
Meer over optimale voeding lees je in het boek de Eiwitleugen.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke