Waarom ik Janneke heb gevraagd om een Fesces donatie.

“Ik heb Janneke gevraagd om een fecesdonatie voor een fecestransplantatie.

 

Oftewel, ik wil haar poep graag inbrengen in mijn darmen.

 

Wat??!!

  1. Waarom zou je dat willen?
    2. Waarom denk je dat dat werkt?
    3. Hoe pak je dat aan?
  2. Ik heb sinds mijn 14e allerlei gezondheidsklachten. Het ergste zijn mijn maag- en darmklachten. Meer dan tien jaar heb ik alles op het alles gezet. Natuurlijk ook plantaardig eten met superveel fruit. Ik heb hier absoluut mijn vruchten van geplukt, maar een aantal van mijn klachten zijn niet opgelost.

 

Ik heb met ontiegelijk veel artsen en therapeuten gewerkt. Al mijn testuitslagen zijn super, op één ding na: de diversiteit van mijn darmmicrobioom.

  1. Uit onderzoeken blijkt dat er veel te weinig bacteriesoorten in mijn darmen leven. Dit komt waarschijnlijk doordat ik geboren met een keizersnede én meteen na de geboorte antibiotica heb gekregen.

 

Bacteriën in de darmen zijn letterlijk van vitaal belang. Ze helpen bij de spijsvertering. Ze breken schadelijke stoffen af. Ze produceren belangrijke stoffen zoals B-vitamines, en neurotransmitters waaronder dopamine en serotonine. En ze zijn betrokken bij het immuunsysteem.

 

Met gezond poep van iemand anders kan ik ontbrekende bacteriesoorten inbrengen!

 

  1. Eerst moet je een goede fecesdonor vinden. Je wil dat de donor een divers darmmicrobioom heeft. De kans daarop is groter wanneer de donor geen antibiotica heeft gehad, noch haar moeder, noch haar moeders moeder. Antibiotica is sinds 1935 op de markt.

 

De kans is ook groter wanneer de donor supergezond eet, slaapt en beweegt. Je wil iemand die, zover dat kan anno 2020, zoveel mogelijk in overeenstemming met haar anatomie leeft.

 

Dit alles is bij Janneke allesmaal perfect dus we gaan Janneke’s darmmicrobioom testen!

 

Als haar poep van uitstekende kwaliteit is, gaan we vervolg stappen ondernemen.”

 

 

Lieve mensen, ik hou jullie op de hoogte.

 

Mijn darmen waren een zooitje toen ik niet in overeenstemming leefde met onze anatomie. Ik heb een anatal dingen gedaan om dat recht te trekken.

 

  1. Sinds ik mijn darmen ben gaan voeden met waar ze voor zijn gemaakt: zuurstof, vocht, wateroplosbare vezels, suikers en ‘weinig’* vet en eiwit kan ik poepen zonder vegen.Oftewel ik geef ze iedere dag royaal: fruit, bladgroen, kruiden, kiemen, zeewier, andere planten, veel slaap en beweging.

 

* ‘weinig’ is precies optimaal, maar in vergelijking met de massa is het weinig 😉

 

  1. p.v. antibiotica los ik de laatste 18 jaar ‘alles’ op met kruiden. Anti-biotica betekent letterlijk: anti-leven en dat is niet wat ik wil. Met de juiste kennis over kruiden heb ik vaak veel sneller resultaat bij boorbeeld dreigende blaasontsteking, na insectenbeten of bij diepe wonden na het vallen met de racefiets of mountainbike.

 

A fijn, ik ga morgen in een potje poepen en kijken hoe de vlag ervoor hangt en of de bacterie-familie zo vrolijk is dat ik er ook andere mensen mee kan helpen. Dat zou toch fantastisch zijn?!?!!

 

He weet je, ik zou het ontzettend leuk vinden jou ook iets beter te leren kennen.

 

Wat zou er anders voor je zijn wanneer jij bijvoorbeeld gezonde darmen, meer energie en rust in je hoofd zou hebben? Ofwel als je ht lijf, de bloedwaarde en mindset van een topsporter zou hebben?

 

Zullen we er een keer over praten? Geef je snel op voor een 1-op-1 gesprek!

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven