Wat is in één zin het geheim om super gelukkig en gezond te blijven of te worden?

Een andere veel terugkomende vraag is: “Zijn we zijn nou herbivoren of omnivoren?”

Nou zijn hier natuurlijk honderden boeken over geschreven met daarin oude ideeën, die nooit lijken te veranderen, maar gewoon iedere keer een nieuwe naam krijgen. Maar ik denk dat geluk & gezondheid veel minder complex is dan veel van deze boeken je doen laten geloven.

De win-win methode is super simpel:

Eet die voedingsmiddelen die biologisch geschikt zijn voor jouw soort.

Klinkt te simpel? Laten we eens even onderzoeken tot welke soort wij eigenlijk behoren.

Stel je voor dat je ergens in de vlaktes of oerwouden staat van Afrika. Je kijkt eens even rustig om je heen en je ziet daar olifanten, giraffen, herten, nijlpaarden, gibbons, orang-oetans, gorilla’s, bonobo’s, chimpansees, slangen, vlinders, allerlei soorten vogels, leeuwen en vele andere dieren.

Voor de koelkast in de volgende ronde: Waar lijken wij als homo sapiens het meest op als we kijken naar de tong, tanden, kaak, enzymen in de mond, zuren in de maag, lever, huid, beharing, structuur en lengte van de darmen en bijvoorbeeld de nieren?

Yes, we lijken op primaten. Op de apen. Op de frugivoren. De fructivoren. De fruit etende apen. De mens is een frugivoor. Geen herbivoor. Geen carnivoor. Geen omnivoor.

Anatomisch, psychologisch en fysiologisch zijn we helemaal ontworpen en zeer geschikt voor het spotten, plukken, eten en verteren van fruit. Komt mooi uit want we vinden zoet en sappig nog lekker ook!

Aanvullen met bladgroen, kruiden, kiemen, zeewier, noten, zaden, pitten en andere planten en je eet in overeenstemming met je anatomie. Super simpel. Super snel onwijs veel resultaat.

Mijn moeder gooide ooit de verkeerde brandstof in de auto en die stond snel, hartstikke stil.

Maak gezond worden niet ingewikkeld.  Hou het simpel. Geniet van de eenvoud.  Never forget your roots en eet het voedsel waar je voor gemaakt bent. Ik kan je hiermee helpen.


#EETWINWIN #SUPERSNELHERSTEL #WINWINMETHODE #FRUITPOWER #PLANTPOWER #plantbasedathlete #publicspeaker #Healthcoach #thefutureisvegan #fruitarian #rawvegan #frugivore #801010 #fullyraw #almostraw #vegan #plantbased #fruit #fruitdiet #fruitfestival #plantbaseddiet #health #happiness

Lees alvast het boek EET WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd. Hier te bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven