WIN-WIN FILOSOFIE

Ik ben er heilig van overtuigd dat – als maar genoeg mensen de kracht van win-win en gaan begrijpen en ervaren – we als persoon, land, cultuur en wereld gaan stralen van gezondheid. Dat we gelukkiger, opgewekter en vol levenslust succes- en liefdevol samenleven.

“Tijdens de wedstrijd een beest, daarna weer feest.”

Aan de start van een wedstrijd mag iedereen in dat gesloten systeem sportief egoïstisch zijn en proberen als eerste over de finish te komen. Voor en na de wedstrijd streven we weer naar een win-win.

Afhankelijk en met elkaar verbonden

We leven in een wereld waarin we allemaal van elkaar afhankelijk zijn en met elkaar verbonden. Win-win leven, is een verantwoordelijke houding naar alles wat ons omringt, nu en in de toekomst.

Alles op deze site is een uitnodiging tot bewustwording en het vergroten van het bewustzijn

Ieder jaar worden er meer dan zestig miljard (!) landdieren en een biljoen (!) zeedieren gedood voor onze smaak, ten koste van onze gezondheid, ten koste van de dieren en ten koste van onze aarde. De intensieve veeteelt voor vlees, zuivel en eieren en de overbevissing van de zeeën zijn de allergrootste problemen waar de aarde en dus wij mee te maken hebben.

De WIN-WIN METHODE rekent daarom ook bewust af met morele schizofrenie. Dat klinkt heftig, maar morele schizofrenie, omdat we heel erg goed willen zorgen voor onze huisdieren, maar ondertussen genieten van een ‘goed stukje biefstuk’. Dieren die met miljoenen tegelijk naar het slachthuis worden gestuurd. Dieren die even bewust, intelligent en gevoelig voor pijn zijn als onze geliefde honden en katten.

Zelf kiezen deel uit te maken van de oplossing

Die morele schizofrenie is niet raar, maar logisch, want zo worden we (helaas omwille van geld, smaak, cultuur en traditie) opgevoed. Gelukkig kunnen we zelf beslissen niet langer deel uit te maken van het probleem, en kunnen we bewust kiezen deel uit te maken van de oplossing.

Daarom gaat de win-win methode niet over losse voedingstoffen en vitaminen, maar over een totaal eetpatroon met een royale basis van fruit, bladgroen, kruiden, kiemen, noten, zaden, pitten, volkoren (pseudo)granen, bonen, linzen, erwten, zeewier, algen, zeegroente en overige planten en over de effecten daarvan op ons totale welzijn.

Holistische kijk op een synergetisch geheel

Ik kijk niet (alleen) naar details, maar (vooral) naar het geheel. We willen immers maximaal presteren op verschillende fronten. Niet slecht één enkel doel, maar een holistische kijk op een synergetisch geheel.

Wanneer we natuurlijk eten, ons écht voeden, scheppen we een vruchtbare bodem om van daaruit verder te groeien en te bloeien! Win-win!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven