Stel, je komt op een feest een vleeseter tegen. Hoe maak je daar het snelst een veganist van?!

Geduld. 7 miljard mensen (!) anders naar de dieren, de aarde, de natuur en gezondheid laten kijken is een proces wat eventjes gaat duren. Denk voor de grap terug aan dat huwelijk of dat ene schoolreisje waar 30 mensen dezelfde bus in moesten…. Desalniettemin, 1 persoon vegan laten ontbijten is een overwinning wat veel in gang kan zetten.

Wat niet per se nodig is, zijn de juiste argumenten en cijfers. Yes, deze wel voorhanden hebben, een beetje welbespraakt en onderlegd zijn is altijd nuttig. Want, sommige vleeseters eten gewoon dieren omdat iedereen dieren eet en zijn daarom écht geïnteresseerd in een andere manier van doen, laten en denken.

Bij een andere groep (theoretisch opgeleide) vleeseters zijn argumenten vaak verkapte strategieën om angst en identiteitsverlies te verbergen. Het idee om ‘nooit meer’ dingen te kunnen eten die je én heel lekker én heel gezond vindt is eng. Met oplossingen i.p.v. argumenten heb je dan vaak meer resultaat.

Wat ook gaaf is om te zien: wat de reden voor iemand is om veganist te worden, uiteindelijk wordt voor iedereen het gehele plaatje belangrijk: de dieren, de aarde, de gezondheid. Motivaties breiden zich uit. Ze veranderen. Dus ook nu: geduld. Voor de dieren en de aarde boeit het niets wat het startpunt is.

Met compassie en geduld gaan we paradoxaal misschien het snelst meer liefde en bewustwording creëren

Aan de andere kant: whatever works. Soms bewust een steen in de stilstaande vijver of bewust het tuintje een beetje schoffelen om wat onkruid te wieden… verschillende fases, verschillende strategieën, verschillende mensen die wakker worden. Dus ook verschillende mensen die protesteren, onaardig gaan doen en je wegzetten als #vegangekkie.

Geduld.

Het is een kwestie van tijd. Als veganist ben je statistische gezien een rare vogel met ideeën en opmerkingen die de tijd ver vooruit zijn. Over een paar jaar kan je grootste vijand je grootste vriend zijn. Neem niets persoonlijk.

Wat namelijk werkt wordt bepaald door het bewustzijnsniveau waarop je gesprekspartner zich bevindt maar ook door wat er wel/niet sociaal geaccepteerd is. Op dit moment wordt dieren eten door het overgrote deel (99%+) nog sociaal geaccepteerd. Een broodje kaas eten (compleet sociaal geaccepteerd en zelfs gelinkt aan gezondheidsvoordelen) vergelijken met sigaretten roken (sinds een aantal jaar niet meer sociaal geaccepteerd) wekt bij sommige mensen dus irritatie op.

Andere mensen hebben dat bericht net eventjes nodig om naar kaas te gaan kijken als een product wat eigenlijk voor een kalfje was bedoeld. Maar zich nu ineens realiseren dat dat (stier)kalfje/bokje naar de slacht moet zodat wij als volwassen en volgroeide mensen die melk kunnen eten en drinken. Ineens krijgen ze liefde voor plantaardige melk!

Last but not least: straal van geluk en gezondheid. Dan hoef je vaak helemaal niets te zeggen en komen de vragen snel. Geef ze dan een goed boek 😉 De rest gaat vanzelf.

VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

#EETWINWIN #SUPERSNELHERSTEL #WINWINMETHODE #thefutureisvegan #vegan #veganpower #fruitpower #plantpower #coach #boek #boeken #veganwriter #veganauthor

VRIJ ZIJN WE BLIJ

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven